Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Tenorul Costel Busuioc împlinește astăzi 46 de ani

ro

21 Oct, 2020 00:00 2494 Marime text
  • Tenorul Costel Busuioc, românul devenit celebru după ce a participat la o emisiune în Spania, împlinește astăzi 46 de ani.
 
Costel Busuioc (n. 21 octombrie 1974, Goruni, comuna Tomești, județul Iași) este un tenor român. Iubitor al muzicii de operă și cântăreț fără studii de specialitate, Busuioc a încercat în mai multe rânduri, fără succes, să își facă intrarea în lumea operei, wikipedia.org.
 
Pentru a-și întreține familia, s-a angajat ca muncitor în Spania, unde a participat la concursul muzical Hijos de Babel (spaniolă: „fiii Babilonului”), emisiune dedicată emigranților stabiliți pe pământ spaniol. La începutul anului 2008, în noaptea de 12 spre 13 martie a fost anunțat drept câștigător. Rezultatul a implicat încheierea unui contract între Busuioc și casa de discuri Sony BMG, astazi Sony Music Entertainment.
 

Biografie

Costel Busuioc s-a născut în satul Goruni, județul Iași, ca al doilea fiu al lui Constantin și Georgetei; alături de el, soții Busuioc au dat naștere altor unsprezece copii, dintre care cel mai mic va promova liceul abia în 2010. Tatăl a fost vreme de mulți ani șofer de TIR. Condițiile în care Costel și-a petrecut copilăria au fost dificile, atât din pricina veniturilor modeste ale casei, cât și din cauza izolării localității (care ducea lipsă de curent electric și apă potabilă). La vârsta de 14 ani, fuge de acasă; împrejurările îl forțează să renunțe la studii, limitându-se la promovarea ciclului gimnazial (opt clase).
 
Deși a încercat să urmeze liceul, traiul pe cont propriu l-a determinat să întrerupă studiile la scurt timp.
 
Busuioc va rămâne pentru mai mulți ani în satul Reea, jud. Hunedoara. Aici găsește un adăpost prin ajutorul asociației misionare „Oastea Domnului”; astfel îi cunoaște pe soții Nelu și Dorina Murg, care îl vor lua ca ajutor în gospodărie în primăvara lui 1992. Tânărul devine păstor la oile familiei adoptive, iar doi ani mai târziu va depune legământul de apartenență la „Oastea Domnului”.
 
La începutul lui 1998, Busuioc o cunoaște pe Daniela, cu care se va căsători în luna mai a aceluiași an, în Maramureș. Se vor stabili în localitatea Ghilad (jud. Timiș). Cei doi au împreună patru copii: Tabita, Daniel, Sara și Rebecca. Busuioc are mai multe slujbe, părăsind lucrul la o firmă de curățenie afiliată Căilor Ferate Române din Timișoara (unde lucra sub amenințarea îmbolnăvirii de cancer) în momentul în care este invitat să fie cantor la capela spitalului de bătrâni din orașul Ciacova și să lucreze la școala de maseuri de acolo.
 
În speranța de a îndrepta starea materială proastă a familiei, va pleca în 2006 în Spania, unde este angajat în construcții (zidărie).
 
În anul 2008 câștigă concursul muzical Hijos de Babel.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii