Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Steve Jobs, întruchiparea visului oricărui copil pasionat de tehnologie...

ro

24 Feb, 2016 00:00 2375 Marime text


Cu viziune şi multă ambiţie, Steve Jobs a reuşit nu numai să schimbe faţa tehnologiei pe care o folosim astăzi, ci să-şi creeze un destin formidabil. Astăzi, ar fi împlinit vârsta de 61 de ani.
 
Steve Jobs s-a născut pe 24 februarie 1955, la San Francisco, avându-i ca părinţi pe studenţii Joanne Carole Schieble şi Abdulfattah „John” Jandali, imigrant sirian, potrivit unei biografii a cofondatorului Apple. A fost adoptat de Clara şi Paul Jobs, care l-au numit Steven Paul Jobs şi l-au crescut în suburbiile californiene Mountain View şi Los Altos.
 
Jobs a terminat liceul Homestead din Cupertino în 1972, alături de SteveWozniak, viitorul său partener de afaceri. S-a înscris la Reed College în Portland, însă a renunţat la studii după un semestru, pentru a asambla computere într-un garaj împreună cu prietenul său, Steve Wozniak. Cei doi au fondat Apple în 1976 pentru a-şi vinde creaţiile, compania devenind în 35 de ani cea mai mare din lume.
 
În 1986, Steve Jobs a cumpărat firma ce mai târziu s-a numit Pixar. În parteneriat cu Disney, Pixar a produs filme animate de succes mondial, precum „Toy Story”, „Finding Nemo”,„Cars”.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, Steve Jobs a fost căsătorit cu Laurene Powell. Cei doi şi-au unit destinele într-o ceremonie condusă de un călugăr budist.
 
A decedat pe data de 5 octombrie 2011, după o luptă îndelungată cu cancerul.
 
Sursa foto:techno-stream.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii