Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Stela Popescu schimbă astăzi prefixul

ro

21 Dec, 2015 00:00 2120 Marime text


„Doamna Teatrului de Revistă”, aşa cum a fost supranumită Stela Popescu, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 21 decembrie. Astăzi, împlineşte venerabila vârstă de 80 de ani. Numele actriței Stela Popescu se poate identifica cu umorul de calitate, cu show-ul de revistă şi comedia în teatru.
 
Ieri seară, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, a avut loc spectacolul aniversar „Aplauze, Stela!”, dedicat marii actrițe Stela Popescu la 80 de ani de viaţă şi peste 55 dedicaţi teatrului şi filmului românesc. Invitaţi de onoare în spectacol au fost actorii George Mihăiță şi Horațiu Mălăele. Apoi, în această seară, Stela Popescu va fi sărbătorită la Palatul Naţional al Copiilor cu ocazia spectacolului aniversar „Stela Popescu şi PRIETENII ei”, organizat de Uniunea Criticilor Muzicali şi Forumul Muzical Român.
 
Stela Popescu s-a născut la Bălţi, în Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1956, este admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Doi ani mai târziu, debutează în cinematografie, în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul”. Din 1963 până in 1969, actriţa a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi a strălucit în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Boema, slăbiciunea mea”.
 
În decursul carierei, a lucrat cu regizori importanţi, printre aceştia numărându-se Sanda Manu, Ion Cojar şi Lucian Giurchescu. De asemenea, Stela Popescu a jucat în peste 25 de filme, dintre care amintim „Nea Mărin miliardar”, „Pe malul stâng al Dunării albastre", „În fiecare zi mi-e dor de tine". Şi-a arătat talentul şi în serialele TV „Regina”, „Aniela” sau „Războiul sexelor”.
 
Pe 7 februarie 2004, Ion Iliescu, fostul Preşedinte al României, i-a oferit artistei Stela Popescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.
 
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii