Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Stela Popescu împlineşte, astăzi, 79 de ani

ro

21 Dec, 2014 00:00 1882 Marime text


Cunoscuta şi îndrăgita actriţă de comedie Stela Popescu îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 21 decembrie. Astăzi, împlineşte vârsta de 79 de ani.


„Doamna Teatrului de Revistă”, aşa cum a fost supranumită Stela Popescu, s-a născut la Bălţi, în Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1956, este admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Doi ani mai târziu, debutează în cinematografie, în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul”. Potrivit Wikipedia, la Teatrul din Braşov, unde a fost repartizată după terminarea facultăţii, a susţinut 400 de spectacole pe an.

Din 1963 până in 1969, actriţa a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi a strălucit în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Boema, slăbiciunea mea”. În decursul carierei, a lucrat cu regizori importanţi, printre aceştia numărându-se Sanda Manu, Ion Cojar şi Lucian Giurchescu. De asemenea, Stela Popescu a jucat în peste 25 de filme, dintre care amintim „Nea Mărin miliardar”, „Pe malul stâng al Dunării albastre", „În fiecare zi mi-e dor de tine". Şi-a arătat talentul şi în serialele TV „Regina”, „Aniela” sau „Războiul sexelor”.

Alături de Arşinel, Stela Popescu a format un cuplu artistic reuşit, cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate. Pentru activitatea lor, cei doi actori au obţinut premiul special al UNITER.
Pe 7 februarie 2004, Ion Iliescu, fostul Preşedinte al României, i-a oferit artistei Stela Popescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Sursa foto: www.enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii