Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Soţia Prinţului Rainier de Monaco, Grace Kelly...

ro

14 Sep, 2014 15:58 2850 Marime text
În urmă cu 32 de ani, Prinţesa Grace de Monaco (Grace Kelly), actriţa americană de film şi soţia Prinţului Rainier de Monaco, la vârsta de 52 de ani, a murit în urma unui accident. Maşina pe care o conducea s-a prăbuşit de pe un versant muntos al Coastei de Azur, din cauza unui accident cerebral suferit în timp ce se afla la volan.
Grace Patricia Kelly, pe numele ei complet, s-a născut pe 12 noiembrie 1929, în Philadelphia, SUA. După terminarea şcolii, pleacă la New York, unde lucrează ca model şi urmează Academia de Arte Dramatice. Debutează pe Broadway în anul 1949, în spectacolul „Tatal”, iar doi ani mai târziu, s-a lansat la Hollywood în filmul „40 de ore”. A fost actriţa preferată a regizorului Alfred Hitchcock. În 1954, a primit Oscarul pentru rolul din „The Country Girl”.
În timpul unor filmări, Grace Kelly l-a cunoscut pe Prinţul Rainier de Monaco, care a cerut-o în căsătorie în 1956. După ce a devenit prinţesă, Grace a renunţat la actorie şi s-a dedicat familiei. A avut trei copii, Caroline, Albert şi Stefanie.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii