Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Şi copiii dispăruţi au o zi internaţională a lor

ro

25 May, 2016 00:00 2769 Marime text
 

În anul 1979, Etan Patz, din New York, a dispărut de acasă şi nu a mai fost găsit. Copilul avea numai şase ani, iar atunci a fost lansată, pentru prima dată, cea mai amplă campanie de căutare a unei persoane dispărute. Au fost înălțate baloane spre cer, au fost împânzite orașele cu afișe reprezentând chipul celui dispărut și au fost anunțate recompense fabuloase.
 
Patru ani mai târziu, Ronald Reagan, preşedintele SUA de la acea vreme, a declarat ziua de 25 mai drept Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi. Ca simbol al acestei zile, a fost aleasă floarea de „nu-mă-uita” („forget me not"), datorită numelui ei şi abundenţei acesteia în luna mai.
 
De Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi sunt organizate, la nivel european, numeroase evenimente şi campanii de informare menite să prevină cazurile de dispariţie. Fuga reprezintă în viziunea copiilor o soluţie la problemele cu care se confruntă, însă nu conştientizează că problemele din afara familiei şi a acestor instituţii de ocrotire sunt mult mai mari şi, uneori, imposibil de depăşit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii