Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Samuel Beckett, celebru pentru piesa "Aşteptându-l pe Godot"...

ro

22 Dec, 2015 00:00 2051 Marime text


Scriitorul şi poetul irlandez Samuel Beckett, celebru pentru piesa "Aşteptându-l pe Godot", a murit la data de 22 decembrie 1989. Avea 83 de ani.
 
Samuel Beckett s-a născut în Irlanda, într-o familie protestantă din clasa de mijloc. A studiat franceza şi italiana la Trinity College şi a predat o scurtă perioadă la Campbell College din Belfast şi la Şcoala Normală Superioară din Paris, unde s-a stabilit definitiv în anul 1937.
 
Poet, dramaturg, nuvelist, critic şi traducător, Samuel Beckett a ilustrat în operele sale lipsa de sens a existenţei, dezintegrarea valorilor tradiţionale şi alienarea individului. Între anii 1946 şi 1949, a scris cele mai importante naraţiuni în proză, precum "Malone moare", "Cel ce nu poate fi numit", dar şi două piese de teatru: "Eleutheria" şi "Aşteptându-l pe Godot". A fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1969.
 
Beckett a îmbinat umorul nostalgic cu un sentiment devastator de durere şi de înfrângere. Opera sa este plină de aluzii subtile la o multitudine de surse literare, precum şi la nenumăraţi filozofi şi teologi.
 
Sursa foto: www.huffingtonpost.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii