Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Rio de Janeiro, cunoscut pentru imensa statuie a lui Iisus...

ro

01 Mar, 2015 13:44 3978 Marime text
La data de 1 martie 1565, era fondat Rio de Janeiro situat în sud-estul Braziliei, oraş celebru pentru plajele sale Copacabana şi Ipanema, pentru imensa statuie a lui Iisus de pe muntele Corcovado, dar şi pentru carnavalul său anual, cunoscut sub numele de Carnavalul de la Rio. Adesea, în mod colocvial, oraşului i se mai spune şi Rio.
 
Potrivit Wikipedia, Rio de Janeiro este împărțit în centrul istoric (Centro), Zona de Sud cu atracțiile ei, Zona de Nord, dezvoltată industrial, Zona de Vest şi regiunea nouă Barra da Tijuca. Este orașul de origine a patru cluburi de fotbal braziliene: Flamengo, Botafogo, Fluminense și Vasco. Faimosul stadion Maracana este, de asemenea, situat în Rio de Janeiro
 
Aşezată pe vârful muntelui Corcovado, Statuia lui Iisus are o înălţime de 38 de metri, o deschidere la nivelul braţelor de 28 de metri, fiind situată deasupra mării, astfel încât poate fi observată din toate părţile oraşului. Statuia lui Iisus a fost proiectată de către brazilianul Heitor da Silva Costa şi realizată de sculptorul francez Paul Landowski, în timp ce chipul lui Iisus a fost realizat de către sculptorul român Gheorghe Leonida. Lucrările au durat nouă ani, din 1922 până în 1931.
 
Monumentul a devenit un simbol pentru oraşul Rio de Janeiro şi, din anul 2007, face parte dintre cele şapte noi minuni ale lumii. Statuia lui Iisus reprezintă imaginea Braziliei şi unul dintre simbolurile culturale şi religioase recunoscute la nivel mondial, fiind vizitată anual de peste două milioane de oameni. 
 
Sursa foto: Wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii