Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Regina Maria a României, de o frumuseţe ieşită din comun...

ro

29 Oct, 2014 00:00 3744 Marime text
Pe 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, în Anglia, s-a născut Regina Maria a României, fiica cea mai mare a lui Alfred Ernest Albert de Saxa-Coburg şi Gotha, duce de Edinburgh şi a Mariei Alexandrovna Romanov, unica fiică a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.
 
În timpul copilăriei, s-a ataşat foarte mult de Victoria, sora ei mai mică. Potrivit Wikipedia, la vârsta de zece ani, a fost domnişoară de onoare la căsătoria prinţesei Beatrice, cea mai tânără fiică a Reginei Victoria. Peste şase ani, s-a logodit cu prinţul Ferdinand de Hohenzollern, moştenitor al tronului României. După sosirea în ţara noastră, a reuşit încă de la început să se integreze, fiind numită „Mama Regină“.

De o frumuseţe ieşită din comun şi cu o personalitate complexă, Regina Maria a militat pentru interesele României în plan extern, fiind un adevărat ambasador al ţării, precum şi o prezenţă permanentă pe front, fiind supranumită „Mama răniţilor“ sau „Regina soldat“. A fost sfătuitorul cel mai de preţ al Regelui Ferdinand, până la decesul acestuia, în anul 1927, iar după venirea la tron a fiului ei, Carol, a fost îndepărtată din viaţa publică.

Regina Maria a trecut în nefiinţă la vârsta de 63 de ani, la Sinaia, decesul fiind anunţat de Carol al II-lea, după ce corpul neînsufleţit a fost depus la Castelul Pelişor. Una dintre ultimele sale dorinţe a fost ca inima să îi fie depusă la capela Bisericii Stella Maris, din Balcic.

Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii