Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Prince, plecat prea curând dintre noi, ar fi împlinit azi 58 de ani (video)

ro

07 Jun, 2016 00:00 2448 Marime text


Lumea a fost în stare de şoc după moartea lui Prince. Astăzi, celebrul artist şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere.
 
Prince a încetat din viață la vârsta de 57 de ani, în urma unei supradoze de Fentanyl, un puternic medicament analgezic opiaceu, anunţa, într-un comunicat, institutul medico-legal care a efectuat autopsia. Ipoteza unui abuz de medicamente împotriva durerii a fost evocată la câteva ore după moartea artistului, pe 21 aprilie.
 
Prince suferise o urgență medicală pe 15 aprilie, în timp ce se afla în avionul său privat, fiind nevoie ca piloții să aterizeze imediat în Illinois.  

Paşii unui star...

S-a născut în Minneapolis, Minnesota, într-o familie modestă. La vârsta de 19 ani, a pierdut un contract cu cei de la CBS, pentru că dorea ca doar el să-şi producă piesele. Pe albumul său de debut a cântat la toate instrumentele. Michael Jackson a scris piesa „Bad” cu gândul că o va
înregistra alături de Price, care a refuzat colaborarea.
 
Interpretarea sa din pauza Finalei Campionatului de Fotbal American Super Bowl din 2007 a fost caracterizată drept una dintre cele mai bune performanțe live din toate timpurile. Prince a fost nominalizat de 33 de ori la Premiile Grammy, iar de şapte ori a fost câştigător. Albumele „1999” şi „Purple Rain” au fost premiate cu Grammy Hall of Fame Award. De asemenea, Prince este laureatul unui premiu Oscar pentru cea mai bună compoziție originală cu hitul „Purple Rain”. Din 2004, numele lui figurează în Rock 'n' Roll Hall of Fame.

Mari personalităţi au plâns moartea lui Prince

De la Barack Obama la Madonna, personalități din lumea întreagă şi-au exprimat regretul după vestea morții sale. Madonna a spus, la acel moment, că este copleșită de moartea lui Prince. Cântăreața Céline Dion a scris pe Twitter că este „cumplit de întristată de vestea năucitoare... Era cu adevărat o legendă și unul dintre eroii mei”. Lenny Kravitz a notat într-un tweet că și-a pierdut „fratele din muzică... prietenul, cel care mi-a arătat ceea ce este posibil în interiorul meu”.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii