Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Primul ocol al Pământului cu avionul...

ro

28 Sep, 2014 13:07 1781 Marime text
Se împlinesc 90 de ani de la primul înconjur al lumii cu avionul, ce a durat 175 de zile şi a acoperit 44.360 de km. Au fost făcute opriri în 61 de oraşe, iar timpul total de zbor a fost de 371 de ore şi 11 minute.
În data de 6 aprilie 1924, patru avioane de croazieră ale lui Douglas World şi opt americani, membrii ai echipajului, au plecat de la Seattle, Washington, pentru a realiza primul zbor în jurul lumii cu avionul. Fiecare dintre avioane a fost numit după un oraş american reprezentând punctele cardinale, şi anume Seattle, Chicago, Boston şi New Orleans. Avioanele s-au îndreptat spre vest, echipate cu ultimele aparate de navigaţie. De asemenea, 30 de motoare de schimb au fost răspândite în toată lumea înainte de zbor şi 28 de naţiuni au furnizat mii de galoane de combustibil de-a lungul întregului traseu.
Pe 30 aprilie, Seatle s-a zdrobit de un masiv muntos în peninsula Alaska, iar pe 3 august, Boston a căzut în Nordul Atlanticului, scufundându-se în apele agitate, în timp ce era tractat. Boston a fost înlocuit cu Boston II şi s-a alaturat celor două nave rămase.
Pe 28 septembrie, cele trei nave au aterizat la Seattle, locul de unde au plecat.
 
Sursa foto: www.cersipamantromanesc.wordpress.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii