Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 9 decembrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională Împotriva...

ro

09 Dec, 2014 10:00 2010 Marime text
Astăzi, în întreaga lume, este marcată Ziua Internațională Împotriva Corupției, celebrată, pentru prima dată, pe 9 decembrie 2003, după ce Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat, la 31 octombrie 2003, Convenţia ONU împotriva Corupţiei.  

Un fenomen social, politic şi economic complex, corupţia afectează toate ţările, atacând fundamentele instituţiilor democratice, reprezentând una dintre cele mai grave ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane.

Data de 9 decembrie reprezintă un prilej pentru a aminti oamenilor că trebuie să-şi asume bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. Se doreşte responsabilizarea cetăţenilor, în sensul de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre fapte de corupţie.

În 2003, la Merida, România semna Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei. Tema pentru 2014 este „Rupe lanţul corupției”, campania internaţională axându-se pe modul în care corupția subminează democrația și statul de drept.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii