Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 7 decembrie, este sărbătorită Ziua internaţională a aviaţiei civile

ro

07 Dec, 2015 00:00 1793 Marime text
 

În fiecare an, la data de 7 decembrie, în întreaga lume este marcată Ziua internațională a aviației civile. Pentru a marca această zi, sunt organizate evenimente precum întâlniri cu reprezentanţi din acest sector de activitate, expoziţii şi seminarii.
 
Ziua a fost stabilită, în anul 1994, de către Adunarea Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO), pentru a marca o jumătate de secol de la crearea acestei organizații. În 1944, la această dată, la Montreal (Canada) a fost fondată Organizația Aviației Civile Internaționale, punându-se bazele primelor relații internaționale în domeniul aviației civile, tendinței spre progres și perfecționare. În prezent, ICAO are aproape 200 de state membre.
 
În ceea ce priveşte România, la data de 5 iunie 1932, a fost promulgat primul act normativ cu valoare de lege, respectiv legea de organizare a aeronauticii și de înființare a Subsecretariatului de Stat al Aerului. În anul 1980, este organizată în România prima reuniune ICAO organizată în estul Europei. 

Sursa foto: worldbulletin.net

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii