Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 3 decembrie, Ozzy Osbourne, solistul legendarei formaţii Black Sabbath... (video)

ro

03 Dec, 2014 00:00 2782 Marime text


Starul rock Ozzy Osbourne îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 3 decembrie. Artistul împlineşte, astăzi, vârsta de 66 de ani. În continuare, se numără printre cele mai controversate personalităţi ale muzicii heavy metal.


Originar din Birmingham, John Michael Osbourne, pe numele lui real, s-a născut într-o familie numeroasă. Tatăl său a fost muncitor, iar mama sa, Lillian, a lucrat pentru o firmă de maşini. Porecla Ozzy, conform Wikipedia, a primit-o în şcoala generală. A abandonat studiile la vârsta de 15 ani, lucrând în construcţii şi service-uri auto.
Din 1968, a început să facă parte din formaţia de heavy metal Black Sabbath, cu care a avut un succes incredibil. În 1982, în timp ce se afla în oraşul San Antonio din Texas, cântăreţul, intoxicat cu droguri şi alcool, a urinat pe un monument istoric intitulat „Spiritul Sacrificiului“. Deoarece a primit interdicţie din partea autorităţilor, de abia după zece ani a mai concertat în acest oraş.
Din cauza dependenţelor sale, a părăsit Black Sabbath şi s-a concentrat pe cariera solo. Albumul „No More Tears“, lansat în 1991, a fost recompensat cu patru discuri de platină în SUA. În perioada 2002 - 2005, s-a aflat în lumina reflectoarelor, datorită serialului MTV „The Osbournes“. Emisiunea arăta viaţa de zi cu zi a starului, alături de soţia sa, Sharon, şi de cei doi copii, Jack şi Kelly.
În prezent, artistul frecventează întâlnirile organizate de „Alcoolicii Anonimi“ şi recunoaşte că, fără acest ajutor, cel mai probabil ar recidiva din nou. Soţia lui a contribuit în procesul de recuperare. Iubit şi criticat, a revenit la „prima sa iubire“, formaţia Black Sabbath, cu care va înregistra un ultim album şi va pleca într-un turneu mondial anul viitor.

Sursa foto: www.loudwire.com


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii