Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 23 septembrie, este Ziua Mondială a...

ro

23 Sep, 2014 12:32 3923 Marime text
Astăzi, pe 23 septembrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Curăţeniei, lansată în anul 1993 de Organizaţia Naţiunilor Unite, în parteneriat cu organizaţia Clean Up the World.
Această sărbătoare are menirea de a inspira şi de a îndemna comunităţile să cureţe, să îmbunătăţească şi să protejeze ambientul lor local, prin realizarea de acţiuni care pot varia de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori şi arbuşti, la proiecte referitoare la conservarea apei şi a energiei.
Totodată, această zi se doreşte a fi o conştientizare şi o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viaţă şi că fiecare cetăţean al planetei are o contribuţie vitală în menţinerea unui mediu curat. Protejarea mediului înconjurător este un obiectiv de interes public major şi reprezintă obligaţia şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale, dar şi a tuturor persoanelor fizice şi juridice.
Ziua Mondială a Curăţeniei aminteşte că un mediu curat este un mediu sănătos. Tema din acest an este „Locul nostru… Planeta noastră… Responsabilitatea noastră”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii