Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că... la data de 12 octombrie 1968 s-a născut Hugh Michael Jackman?

ro

12 Oct, 2021 00:00 2037 Marime text
  • Hugh Michael Jackman s-a născut la 12 octombrie 1968 este un actor și producător australian care este implicat în proiecte de film, teatru muzical și televiziune.
Jackman a câștigat recunoașterea internațională pentru rolurile sale din filme importante, mai ales ca super erou din filme de acțiune, dar și în roluri de personaje secundare sau romantice, scrie Wikipedia.

Jackman a devenit foarte cunoscut mai ales pentru rolul său Wolverine din seria X-Men, plus Kate & Leopold, Van Helsing, Prestigiul, și Australia. Jackman este și cântăreț, dansator și actor în muzicaluri pe scenă și a câștigat un premiu Tony pentru rolul din Băiatul din Oz.

În noiembrie 2008, Open Salon l-a numit pe Hugh Jackman unul dintre cei mai sexy bărbați în viață. Mai târziu în aceeași lună, revista People l-a declarat pe Jackman „Cel mai sexy bărbat în viață."

Fiind de trei ori gazda premiilor Tony Awards, Jackman a găzduit cea de-a 81a ediție a Premiilor Academiei în 22 februarie 2009.

De la începutul anului 2010, Hugh Jackman este imaginea mărcii Lipton Ice Tea, acesta fiind și primul parteneriat de imagine al starului.

În 2005, Jackman s-a asociat cu asistentul său de o viață, John Palermo, pentru a forma o casă de producție, numită Seed Productions, a cărei prim proiect a fost Viva Laughlin în 2007.

Soția lui Jackman, Deborra-Lee Furness, care este și ea actriță, este și ea implicată în casa de producție, iar Palermo a comandat trei inele cu o inscripție care se traduce „unitate" pentru el, Furness, și Jackman.

Despre colaborarea celor trei, Jackman spune: „Sunt foarte norocos în privința celor cu care muncesc, Deb și John Palermo. Chiar funcționează grozav. Avem fiecare diferite calități. Îmi place mult. Este foarte interesant”.

Jackman s-a căsătorit cu Deborra-Lee Furness pe 11 aprilie 1996. Ei s-au cunoscut la Correlli, un serial de televiziune australian. Furness a avut două avorturi, după care ea și Jackman au adoptat doi copii, Oscar Maximillian (născut în 15 mai 2000) și Ava Eliot (născută în 10 iulie 2005). Ei locuiesc acum în Manhattan, NY.

Jackman a proiectat el însuși un inel de logodnă pentru Furness, iar inelele lor de căsătorie au inscripția în sanscrită „Om paramar mainamar," tradusă de Furness ca „noi dedicăm unirea noastră unei surse mai înalte."
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii