Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că….? La această dată s-a înființat Societatea de Geografie

ro

15 Jun, 2021 00:00 1187 Marime text
 
  • Societatea Română de Geografie a fost o instituție culturală română, fondată în 1875 sub denumirea de Societatea Română Regală de Geografie.
  • La data de 15 iunie 1875 s-a înființat, la București, Societatea de Geografie.
Societatea Română de Geografie a fost o instituție culturală română, fondată în 1875 sub denumirea de Societatea Română Regală de Geografie, cu scopul de a reuni cercetătorii și specialiștii români din domeniul geografiei, după modelul societăților științifice occidentale, scrie wikipedia.org.
 
Împreună cu Societatea Academică Română, fondată în 1866, a contribuit la punerea bazelor instituționale ale cercetării și învățământului geografic din România. Societatea publică Buletinul Societății geografice române (1876-1943), Marele dicționar geografic al României (1898-1902), precum și numeroase descrieri de călătorie, expediții geografice, turism.
 
Geografia (din grecescul γεωγραφία—geographia, însemnând „a descrie pământul”)  este știința care studiază relieful, terenurile, trăsăturile, locuitorii și fenomenele Pământului.
 
 O traducere literală ar fi „să descrii sau să scrii despre Pământ”. Prima persoană care a folosit cuvântul „geografie” a fost Eratosthenes (276—194 î.Hr.). Patru direcții tradiționale ale cercetării în domeniul geografiei sunt analiza spațială a fenomenelor naturale și umane (geografia ca un studiu al distribuției), studiul fizic (al locurilor și regiunilor), studiul relației dintre om și uscat și cercetarea în domeniul științelor Pământului.
 
Cu toate acestea, geografia modernă este o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale și artificiale - nu doar unde sunt obiectele, dar și cum au fost create și cum vor fi. Ca „legătură dintre om și științele fizice”, geografia este divizată în două mari ramuri, geografia umană și geografia fizică.
 
Geografia umană se ocupă cu studiul oamenilor, comunităților, culturilor, economiei, precum și studiul interacțiunilor oamenilor cu mediul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii