Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că… La această dată a avut loc căsătoria dintre Marilyn Monroe și Joe DiMaggio?

ro

14 Jan, 2021 00:00 1565 Marime text
  • Joe Di Maggio s-a îndrăgostit de Marilyn în anul 1952, după ce a văzut-o într-o reclamă.
  • În luna octombrie 1954, Marilyn se afla în fața judecătorului care avea să pronunțe divorțul.


Pe 14 ianuarie 1954, cea mai cunoscută blondă din toate timpurile, Marilyn Monroe, se căsătorea pentru prima dată, cu celebrul jucător de baseball Joe DiMaggio. Relația lor însă, pare să fi fost sortită eșecului încă de la început, scrie a1.ro.


Joe Di Maggio s-a îndrăgostit de Marilyn în anul 1952, după ce a văzut-o într-o reclamă. Adulată de bărbații din întreaga lume, blonda i-a furat imediat inima celei mai mari celebrități a momentului, baseball-istul Di Maggio.


În 1953, în noaptea de Anul Nou, sportivul a cerut-o de soție, iar ea a spus ”Da”. Astfel, pe 14 ianuarie 1954, cei doi s-au căsătorit într-o ceremonie civilă, în San Francisco.


Pentru că Joe DiMaggio provenea dintr-o familie de imigranți sicilieni, fusese crescut în spiritul unor valori catolice foarte stricte. Principiile sale de viață au fost cele care au dus până la urmă la divorț. Sportivul și-a dorit s-o transforme pe Marilyn într-o femeie casnică. Visa ca ea să renunțe la lumina reflectoarelor și la viața publică pentru o viață în tihnă alături de el.


Căsnicia lor nu a durat foarte mult, ruptura provocându-se la scurt timp după nuntă din cauza geloziei. DiMaggio a văzut-o pe Marilyn în celebra ipostază provocatoare din filmul ”The Seven Year Itch”, regizat de Billy Wilder, în care actrița își ținea fusta ridicată de suflul unei aerisiri de la metrou. Sportivul s-a înfuriat în momentul în care și-a văzut soția în secvența pe care a considerat-o complet indecentă și s-a dus la hotel pus pe scandal.
Așa s-a întâmplat că, în luna octombrie 1954, Marilyn se afla în fața judecătorului care avea să pronunțe divorțul, argumentând că soțul ei, care a refuzat să fie prezent la proces, a fost ”prea rece și indiferent” cu ea.
După ce s-a pronunțat primul divorț din viața ei, Marilyn și-a găsit consolarea alături de o altă legendă, Frank Sinatra. Cei doi au locuit împreună o perioadă, artistul fiind la rândul distrus din cauza despărțirii de actrița Ava Gardner.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii