Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Kurt Cobain, cel care a revoluţionat scena rock a anilor '90... (video)

ro

20 Feb, 2015 00:00 2341 Marime text
Kurt Cobain, liderul formaţiei Nirvana şi cel care a revoluţionat scena rock a anilor '90, s-a născut pe 20 februarie 1967, în Washington.
 
Copilăria sa a fost marcată de divorţul părinţilor, care a avut loc când Cobain avea şapte ani.
 
În 1986, este înfiinţată trupa Nirvana, avându-i în componenţă pe Kurt Cobain, Krist Novoselic şi Dave Grohl. Doi ani mai târziu, este cooptat în formaţie şi bateristul Chad Channing, iar în 1989, este lansat primul disc, "Bleach". În perioada următoare, membrii formaţiei încep să înregistreze albumul "Nevermind", care a fost vândut în 10 milioane de exemplare. Kurt Cobain spunea presei că niciodată nu s-a aşteptat la un asemenea succes, nici el, nici ceilalţi membri.
 
Cobain nu a putut să reziste tentaţiilor care au apărut în viaţa sa de star rock. A început să consume heroină, iar în februarie 1992, s-a căsătorit cu Courtney Love, cu care a avut o fetiţă. În acelaşi an, artistul a fost internat din cauza abuzului de heroină.
 
După ce a fugit dintr-un program de reabilitare din California, la data de 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit în casa lui din Lake Washington, potrivit Wikipedia, de către un electrician. Cântăreţul era împuşcat în cap. În sânge i-au fost găsite urme de heroină şi de Valium. Cobain a lăsat un bilet de adio adresat lui Courtney Love şi fiicei sale de 19 luni, care se încheia cu "I love you. I love you".
 
Deşi autorităţile au declarat că aveau de-a face cu o sinucidere, fanii din întreagă lume, precum şi câţiva experţi, nu au fost de acord cu explicaţia oficială. Astfel, au apărut o serie de teorii ale conspiraţiei. Probabil cea mai renumită bănuială planează asupra soţiei lui Kurt Cobain, Courtney Love. Potrivit apropiaţilor muzicianului, acesta urma să divorţeze de Courtney şi să o lase fără niciun ban.
 
Chimistul canadian Roger Lewis s-a alăturat celor care au scris despre moartea cântăreţului, publicând un studiu numit "Oamenii morţi nu apasă pe trăgaci", în care argumentează ştiinţific de ce este imposibil ca un om cu atât de multă heroină în sânge, precum avea Kurt, să se fi împuşcat.
 
După moartea lui Kurt Cobain, Nirvana s-a destrămat.
 
Sursa foto: billboard.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii