Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 30 septembrie, James Dean, un simbol al tânărului nonconformist...

ro

30 Sep, 2014 12:33 4367 Marime text
În anul 1955, pe 30 septembrie, actorul James Dean a murit într-un teribil accident care a avut loc pe o autostradă din California. Din cauza fracturilor de la nivelul gâtului şi a rănilor interne, actorul s-a stins din viaţă în drum spre spital, la vârsta de 24 de ani.
 
După moartea sa, James Dean a devenit un simbol al tânărului nonconformist, pasionat de maşinile rapide şi de viteză. În momentul morţii sale, filmările la filmul „Giants”, unde Dean juca alături de Elizabeth Taylor şi Rock Hudson, nu erau finalizate. Ulterior, pelicula a fost lansată, confirmând statutul de star pe care îl dobândise tânărul actor.
 
Născut în Indiana, într-o familie de fermieri, la vârsta de nouă ani, James şi-a pierdut mama, rămânând în grija unei mătuşi. Deoarece alege să studieze actoria, atrage furia tatălui său care dorea să urmeze cursuri juridice. După ce reuşeşte să obţină primele roluri la Hollywood, este remarcat datorită colaborării cu regizorul Elia Kazan, fiind distins cu o nominalizare la Oscar.
 
 
Sursa foto: www.telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zero 05 Oct, 2014 15:41 *James Dean a murit pe 30 septembrie 1955 la varsta de 24 de ani nu 29. ADMINISTRATOR ZIUA DE CT: Am corectat. Multumim de sesizare.