Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 24 februarie, Palatul Buckingham anunţa logodna dintre...

ro

24 Feb, 2015 00:00 2342 Marime text


Pe 24 februarie 1981, Palatul Buckingham anunţa logodna Prinţului Charles de Wales cu Lady Diana Spencer.


În vara anului 1980, Charles, moştenitorul tronului Regatului Unit, care o cunoştea pe Diana de câţiva ani, s-a interesat de ea ca posibilă mireasă. Cei doi au avut numeroase întâlniri în Londra, iar un an mai târziu, moştenitorul tronului britanic i-a dăruit Dianei un inel în valoare de 30.000 de lire, format din 14 diamante, ce înconjurau un safir.

Charles şi Diana s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase la Catedrala St. Paul, nunta fiind urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni. La altar, Diana nu a spus că „se va supune“ prinţului, gestul ei generând senzaţie la vremea aceea. La doar câteva luni de la nuntă, cuplul a anunţat că aşteaptă primul lor copil.

Relaţia dintre Charles şi Diana s-a destrămat la numai cinci ani de la căsătorie. Au urmat acuzaţii publice şi dovezi de infidelitate, sfârşite printr-un divorţ mediatizat.

De la căsătoria din 1981 şi până la divorţul din 1996, Diana a fost numită Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales, iar după divorţ, Diana, Prinţesă de Wales.

Sursa foto: express.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii