Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 23 septembrie, s-a născut un important actor român

ro

23 Sep, 2014 16:32 2490 Marime text
În anul 1950, pe 23 septembrie, la Corabia, s-a născut actorul român de teatru şi film Şerban Ionescu. Şi-a petrecut copilăria la Braşov şi Caracal, unde lucra tatăl său, care era pilot de vânătoare. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi pe cele ale Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografie la clasa regretatului Amza Pelea, unde a intrat după a patra încercare. După terminarea facultăţii, a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, unde a interpretat numeroase roluri în piese precum „Locţiitorul" de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieşu. Din anul 2001, a jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.
 
În anul 1980, regizorul Mircea Mureşan i-a incredinţat rolul vieţii sale în filmul care i-a adus notorietatea, „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”. De asemenea, a mai jucat în „Horea”, „Pădureanca”, „Furtună în Pacific”, „Şobolanii roşii”, „Păcală se întoarce”, „Om sarac, om bogat”. În ultimii ani din viaţă, Şerban Ionescu a jucat în spectacolele „Dineu cu proşti", „Eduard al III-lea", „Livada de vişini" şi „Molto, gran'impressione".
În ceea ce priveşte viaţa personală, actorul a fost căsătorit cu Magda Catone. Şerban Ionescu a murit pe 21 noiembrie 2012, la vârsta de 62 de ani, în urma unei boli incurabile.
 
Sursa foto: www.realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii