Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În urmă cu şase ani, actorul Ştefan Iordache...

ro

14 Sep, 2014 11:19 3349 Marime text
În urmă cu şase ani, pe 14 septembrie, s-a stins din viaţă actorul Ştefan Iordache.
Cu trei ani înainte de a absolvi UNATC, Ştefan Iordache a debutat în filmul „Setea" (1960), producţie care îl propulsează ca actor. În decursul anilor, Ştefan Iordache a interpretat roluri de o mare complexitate pe scena mai multor teatre. În acest sens, amintim piesele de teatru „Viziuni flămânde", „Crimă şi pedeapsă", „Hamlet", „Richard al III-lea", „Să îmbrăcăm pe cei goi", „Maestrul şi Margareta”, „Titus Andronicus". Ultimul rol l-a interpretat în piesa lui Shaw, „Ecaterina cea Mare", montată de Cornel Todea.
În ceea ce priveşte cinematografia, actorul a jucat în filme de mare popularitate, precum „Pruncul, petrolul şi ardelenii", „Cel mai iubit dintre pământeni", „Noiembrie, ultimul bal", „Eu sunt Adam", „Omul zilei", „De ce bat clopotele, Mitica?”. De asemenea, Ştefan Iordache a înregistrat albume de muzică uşoară împreună cu Sanda Ladoşi şi Elena Cârstea, dar şi romanţe interpretate alături de Gheorghe Dinică, Monica Anghel, Nelu Ploieşteanu şi Marius Mihalache. 
În ceea ce priveşte viaţa personală, a fost căsătorit cu nepoata pictorului Nicolae Tonitza, Mihaela Tonitza, mai mult de 40 de ani.
 
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii