Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În urmă cu 59 de ani, a fost inaugurat primul parc de...

ro

17 Jul, 2014 10:46 2014 Marime text
În urmă cu 59 de ani, pe 17 iulie, la Anaheim, California, a fost inaugurat primul parc de distracţii „Disneyland”, când a fost organizată o conferinţă de presă internaţională, deschisă doar pentru invitaţi şi mass-media. Ceremonia a fost transmisă în direct de televiziune.

„Disneyland”, unul dintre cele mai căutate parcuri de distracţii din lume, este împărţit în tărâmuri, ca cele patru puncte cardinale ale busolei. Potrivit Wikipedia, acesta deţine distincţia de a fi singurul parc cu tematică care a fost proiectat şi construit sub supravegherea directă a lui Walt Disney. În anul 1998, a fost redenumit „Disneyland Park”.
 
„Pentru toţi cei care vin în acest loc fericit: Bine ai venit! Disneyland este ţara ta. Aici vârsta reînvie amintiri plăcute din trecut şi aici tineri pot savura provocarea şi promisiunea de viitor. Disneyland este dedicat idealurilor, viselor şi faptelor concrete care au creat America, cu speranţa că aceasta va fi o sursă de bucurie şi de inspiraţie pentru toată lumea...”, spunea Walter Disney la ceremonia de deschidere.

Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii