Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În fiecare an, pe 28 aprilie, OIM încearcă să îndrepte atenţia spre prevenirea accidentelor la muncă

ro

28 Apr, 2016 00:00 1546 Marime text
În fiecare an, la data de 28 aprilie Organizația Internațională a Muncii (OIM) sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă, pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial. În acest an tema centrală a campaniei este „Stresul profesional - provocare colectivă”.
 
OIM numără peste 180 de State Membre şi reuneşte în mod egal reprezentanţii guvernelor, angajatorilor şi lucrătorilor, pentru a dezbate probleme legate de muncă şi de politica socială Potrivit statisticilor OIM anual se produc 2,3 milioane de decese cauzate de accidente de muncă și boli profesionale. Peste 300.000 de decese se produc anual ca urmare a accidentelor de muncă. Aceeași organizație estimează că în fiecare zi se produc aproximativ 6.400 de decese ca urmare a accidentelor de muncă și bolilor profesionale, iar aproximativ 860.000 de lucrători sunt vătămați la locul de muncă.
 
28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lumea întreagă marchează Ziua internaţională de comemorare a lucrătorilor morţi şi răniţi la locul de muncă, pentru a onora memoria victimelor de accidente şi de a organiza mobilizări la nivel mondial.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii