Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? George Harrison, membru al formaţiei The Beatles... (video)

ro

29 Nov, 2014 00:00 3913 Marime text
În urmă cu 13 ani, pe 29 noiembrie, s-a stins din viaţă George Harrison - vocalist, chitarist, compozitor britanic şi membru al formaţiei The Beatles, o trupă legendară de rock'n'roll. Artistul a murit la vârsta de 58 de ani, în casa unui prieten, după o lungă luptă cu cancerul. McCartney l-a omagiat pe Harrison, supranumit şi „Beatles-ul tăcut“, pentru curajul cu care s-a luptat cu cancerul.
 
Originar din Liverpool, George Harrison a fost cel mai tânăr membru al trupei The Beatles. Cu un impact cultural asupra anilor '60 şi o influenţă care se simte şi în muzica din prezent, The Beatles era formată din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. McCartney l-a întâlnit pe George Harrison în autobuzul şcolii, când era copil, în timp ce pe John Lennon, l-a cunoscut când avea 15 ani. Formaţia a vândut peste 1,1 miliarde de discuri în întreaga lume. În 2004, revista Rolling Stone a clasat trupa The Beatles pe primul loc în lista „100 cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor“.
Deşi John Lennon şi Paul McCartney erau principalii compozitori ai formaţiei, Harrison, de asemenea, compunea pentru trupă. Dintre piesele compuse de el amintim „While My Guitar Gently Weeps”, „Here Comes the Sun”, „Something“. După despărţirea formaţiei, Harrison a avut o carieră de succes ca artist solo. A fost primul Beatle care a înregistrat un album solo, intitulat „All Things Must Pass”, şi care a avut o melodie pe primul loc în topuri.
La trei ani de la moartea sa, George Harrison a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo.
 
Sursa foto: www.earthtones.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii