Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Florian Pittiş sau Moţu, cum era alintat de toată lumea... (audio)

ro

04 Oct, 2015 00:00 3172 Marime text


Cântăreţul de muzică folk Florian Pittiş sau Moţu, cum era alintat de toată lumea, s-a născut într-o zi de 4 octombrie. Astăzi, ar fi împlinit 72 de ani.
 
Florian Pittiş a fost actor, regizor, traducător, interpret de muzică folk şi realizator de emisiuni radio. Fără să-şi propună să urmeze o carieră în domeniul artelor, a dat admitere la Teatru. Deoarece avea un defect de dicţie, a picat examenul. Însă drumul lui în teatru s-a conturat, a lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturdza-Bulandra”, unde a colaborat cu regizori de renume, precum Liviu Ciulei, Andrei Şerban şi Alexandru Tocilescu. Publicul l-a apreciat în numeroase piese, dintre care amintim „Hamlet” de William Shakespeare, „Lungul drum al zilei către noapte” de Eugene O’Neill, „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu.
 
De asemenea, s-a remarcat într-un trio cu Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, iar mai târziu, în Cenaclul Flacăra. În anul 1992, a întemeiat, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vladi Cnejevici, formaţia Pasărea Colibri, la care a activat până în anul 2000.
 
În anul 2007, Florian Pittiş s-a stins din viaţă,fiind înmormântat în Cimitirul Bellu din Bucureşti, pe Aleea Actorilor.

Sursa foto:www.ziarulmetropolis.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii