Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că….Data de 30 aprilie marchează Ziua Internațională a Jazz-ului

ro

30 Apr, 2020 00:00 1196 Marime text

 În fiecare an, la 30 aprilie, peste 190 de ţări de pe şapte continente aniversează Ziua internaţională a jazzului, cu scopul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toate colţurile lumii, pentru a crea un dialog universal al păcii, al respectului între culturi şi al înţelegerii. Ziua este recunoscută în calendarele oficiale ale UNESCO şi ale Naţiunilor Unite, scrie agerpres.ro.

În 2017, se celebrează cea de-a şasea aniversare anuală, prin care se recunoaşte şi se confirmă totodată rolul semnificativ al jazz-ului în diplomaţia culturală, potrivit site-ului de specialitate jazzyday.com.

Data de 30 aprilie a fost declarată de UNESCO Ziua internaţională a jazzului, în noiembrie 2011. Prima ediţie a acestei zile a fost marcată de UNESCO şi Institutul de Jazz Thelonious Monk, în 2012, prin organizarea a trei concerte, susţinute la Paris, la sediul mondial al UNESCO, la ''Congo Square'' din New Orleans şi la Sala Adunării Generale a ONU de la New York.
 
 La următoarele ediţii, în fiecare an, concertul "All-Star Global" a reunit artişti ai jazzului de pe tot mapamondul, promovând astfel dialogul între culturi şi diversitatea, libertatea de exprimare şi respectul faţă de drepturile omului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii