Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Aurelian Andreescu, unul dintre cei mai valoroşi interpreţi români... (video)

ro

22 Jul, 2014 14:45 3354 Marime text
În urmă cu 28 de ani, pe 22 iulie, Aurelian Andreescu, unul dintre cei mai valoroşi interpreţi români, s-a stins din viaţă. Aurelian Andreescu a debutat la „Festivalul Naţional de Muzică Mamaia” în anul 1963, cu melodia „În tot ce e frumos pe lume”. În decursul carierei, artistul a susţinut spectacole în cele mai selecte locaţii din Bucureşti şi de pe litoral.
Din anul 1965, s-a angajat la Teatrul „Constantin Tănase”, participând la turnee în diferiţe ţări din Europa. La „Constantin Tănase”, din 2003, are loc festivalul de Muzică Uşoară „Aurelian Andreescu”. În urma participării la acest festival, au fost descoperiţi numeroşi artişti, printre aceştia numărându-se şi Mihai Trăistariu.
Alături de Aura Urziceanu şi Mihaela Mihai, Aurelian Andreescu a câştigat Cupa Europei la Concursul de Knokke, organizat în Belgia. Dintre cele mai reprezentative melodii ale artistului amintim „Oameni”, „Merit eu”, „Un fluture şi o pasăre”, „Copacul”, „Fluierând pe stradă”.
„Avea capacitatea unică de a imprima oricărei melodii darul său, harul său, de aceea, orice cânta el era hit sau devenea hit. A fost de neînlocuit...”, mărturisea Mihai Constantinescu despre artistul Aurelian Andreescu.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii