Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Atacurile de la 11 septembrie...

ro

11 Sep, 2014 00:00 2271 Marime text
În anul 2001, pe 11 septembrie, în Statele Unite ale Americii aveau loc cele mai sângeroase atentate din istorie. Patru avioane de pasageri au fost deturnate de membri ai organizaţiei teroriste Al-Qaeda.

La ora locală 8.46 (15.46, ora României), zborul numărul 11 al companiei American Airlines, cu 92 de pasageri şi cinci terorişti la bord, a lovit turnul nordic al World Trade Center. După 17 minute, a avut loc un al doilea atac, fiind lovit cel de-al doilea turn, un simbol economic, militar şi politic american.
Ulterior, un alt avion, de data aceasta cu 64 de pasageri şi cinci terorişti la bord, a lovit clădirea Pentagonului din Arlington, Virginia. După ce pasagerii din altă cursă s-au luptat cu teroriştii, încercând să recâştige controlul, avionul, care se presupune că ar fi trebuit să atace Casa Albă, s-a prăbuşit în Pennsylvania. Nu au existat supravieţuitori ai zborurilor.
 
Statele Unite au răspuns la aceste atentate prin lansarea unui „Război împotriva terorismului“, o campanie militară internaţională condusă de SUA şi Marea Britanie. După tragedia din Statele Unite, au fost lansate teorii conform cărora atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost regizate, fiind îndeplinite de arabi înarmaţi, dar ordonate de către oameni puternici şi extrem de bogaţi, care dispuneau de dispozitive militare pe teritoriul SUA.
 
Potrivit Wikipedia, în urma atacurilor, au murit 2.993 de oameni, majoritatea fiind civili. La acea vreme, The Telegraph scria că pompierii au stins toate incendiile provocate în urma prăbuşirii turnurilor de la New York în 100 de zile. Potrivit cercetătorilor, consumul de alcool în Manhattan a crescut cu 25%, comparativ cu anul anterior. În săptămânile după atentate, primele patru cuvinte căutate pe Google au fost Nostradamus, CNN, World Trade Center şi Osama bin Laden, duşmanul numărul 1 al Statelor Unite şi conducătorul organizaţiei teroriste Al-Qaeda, care a fost ucis în anul 2011 de către o trupă specială americană.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii