Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, „un mit al muzicii uşoare” îşi sărbătoreşte ziua de naştere... (video)

ro

09 Jul, 2014 11:11 4224 Marime text
Născută pe 9 iulie, în aceeaşi zi cu Angela Similea şi Mirabela Dauer, Margareta Pâslaru, „un mit al muzicii uşoare”, cum a numit-o compozitorul George Grigoriu, împlineşte vârsta de 71 de ani.
Potrivit Wikipedia, în 1958, Margareta Pâslaru a debutat în muzica uşoară la Casa de Cultură Griviţa Roşie, iar prima apariţie în public a avut loc la vârsta de patru ani şi jumătate, când a interpretat rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini.
Datorită vocii cu multiple posibilităţi de exprimare, cei mai importanţi compozitori i-au încredinţat creaţiile lor, multe dintre acestea fiind scrise special pentru glasul ei aparte. Dintre melodiile Margaretei Pâslaru amintim „Chemarea mării”, „Va veni o clipă”, „O mască râde, o mască plânge”, „La Marea Neagră”, „Cine ştie”, „Lasă-mi toamnă pomii verzi”.
În 1968, a fost distinsă cu un Disc de Aur. A apărut pe aceeaşi scenă cu nume internaţionale importante, precum Amalia Rodriguez, Dalida, Adriano Celentano. În anul 2008, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său, Margareta Pâslaru a fost sărbătorită la Uniunea Compozitorilor.
 
Sursa foto: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii