Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, un mare actor al scenei româneşti...

ro

26 Jul, 2014 00:00 2324 Marime text
Născut pe 26 iulie, la Dorohoi, cunoscutul actor Dan Condurache împlineşte, astăzi, vârsta de 62 de ani. Dan Condurache a copilărit în casa bunicilor, la Stânceşti. După ce a absolvit liceul, a plecat spre Bucureşti, pentru a se înscrie la Teatru. În acest sens, a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde l-a avut coleg pe Horaţiu Mălăele.
Din anul 1975 până în prezent, este actor al Teatrului Mic din Bucureşti. Calităţile sale actoriceşti, prin care fascinează publicul iubitor de teatru, precum şi profesionalismul de care dă dovadă îl plasează pe Dan Condurache printre cei mai apreciaţi actori din România.

Debutul actoricesc a avut loc în spectacolul „Nu suntem îngeri“, de Paul Ioachim. În cei peste 35 de ani petrecuţi în teatru, a interpretat zeci de roluri. Totodată, a jucat şi în spectacole de teatru radiofonic, dintre care amintim „Scorpia îmblânzită“, „Romeo şi Julieta“, „Manechinul sentimental“.
În anul 1982, Dan Condurache a debutat şi pe marele ecran, în filmele „La capătul liniei“ şi „Calculatorul mărturiseşte“. Au urmat numeroase pelicule, printre acestea numărându-se „Bătălia din Umbră“, „Femeia visurilor“, „În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură“, „Nuntă mută“. De asemenea, a interpretat roluri în telenovele româneşti precum „Regina“ sau „Aniela“, unde a jucat alături de regretatul maestru Gheorghe Dinică. De asemenea, Dan Condurache a fost distins cu numeroase premii.
În ceea ce priveşte viaţa personală, actorul este căsătorit de peste 30 de ani cu Creola, ei având împreună doi copii, Sebastian şi Irina.

Sursa foto: adevarul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii