Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, este sărbătorită Ziua Mondială a...

ro

29 Sep, 2014 12:12 2680 Marime text
Începând din anul 2000, ziua de 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internaţional. Această zi doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.
De asemenea, această zi are ca scop informarea populaţiei din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, respectiv bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual, se înregistrează aproximativ 18 milioane de decese, iar acest număr se află în continuă creştere.
Organizaţiile de sănătate, societăţile specializate în cardiologie şi fundaţiile organizează cu această ocazie diferite manifestări, precum împărţirea de pliante, concursuri sportive, mese rotunde şi conferinţe pentru a informa populaţia cum să prevină bolile cardiovasculare. Tema din acest an este „Crearea mediilor sănătoase pentru inimă”.
Cel puţin 80% din decesele premature cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi evitate dacă cei patru mari factori de risc (fumatul, alimentaţia nesănătoasă, inactivitatea fizică şi abuzul de alcool) ar fi ţinuti sub control.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii