Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, cel care a doborât 11 recorduri în Guinness Book...

ro

16 Sep, 2014 10:08 1900 Marime text
Astăzi este ziua de naştere a celebrului iluzionist David Copperfield. Pe numele său real David Seth Kotkin, Copperfield s-a născut în 1956, în New Jersey, şi este unicul fiu al unor evrei stabiliţi în Sta­tele Unite. La vârsta de zece ani, a realizat primele numere de magie. Doi ani mai târziu, era deja iluzionist cu atestat, iar la 14 ani, cel mai tânăr membru al Societăţii Americane a Magicienilor. A urmat cursurile Universităţii Fordham din New York şi, după un stagiu scurt, a debutat în comedia muzicală „The Magic Man”.

Cel care a creat cele mai inimaginabile iluzii a doborât 11 recorduri în Guinness Book şi este singurul magician căruia americanii i-au acordat o stea pe Hollywood Walk of Fame, în timp ce francezii l-au ridicat la rang de cavaler. Show-urile sale de televiziune au câştigat 21 de Premii Emmy, dintr-un total de 38 de nominalizări.

În anul 1986, a creat Project Magic, un program ce urmăreşte folosirea prestidigitaţiei ca terapie fizică şi utilizat pe tot globul. De asemenea, a deschis Muzeul şi Biblioteca Internaţională de Artă a Prestidigitaţiei în Las Vegas, Nevada, cu scopul păstrării magiei şi a istoricului ei. Societatea Magicienilor Americani l-a numit „Magicianul secolului" şi ,,Regele Magiei", fiind distins cu premiul „A Living Legend".

Sursa foto: magicleaks.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii