Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Actriţa americană de teatru şi film Lauren Bacall...

ro

16 Sep, 2014 10:52 2139 Marime text
În anul 1924, la New York, pe 16 septembrie, s-a născut actriţa americană de teatru şi film Lauren Bacall.
Pe numele ei real Betty Joan Perske, artista a studiat actoria la Academia Americană de Arte Dramatice. După ce şi-a început cariera ca model, în1943, producătorul de la Hollywood Howard Hawks a ajutat-o să obţină roluri importante în filme, alături de actori celebri.
Cel mai memorabil film al ei din anii '50 a fost melodrama „Written on the Wind", în care a jucat cu Rock Hudson. De asemenea, a mai interpretat roluri în „How to Marry a Millionaire", „Designing Women", alături de Gregory Peck, „The Gift of Love", „Harper", „Murder on the Orient Express".
În ceea ce priveşte viaţa personală, actriţa s-a căsătorit cu legendarul Humphrey Bogart în 1945, cu care a avut doi copii. După moartea soţului ei, în 1957, a preferat să se dedice teatrului, astfel că a jucat în mai multe spectacole pe Broadway.
Lauren Bacall a primit prima ei nominalizare la Oscar pentru rolul secundar în filmul „The Mirror Has Two Faces", iar în 2009, a fost recompensată cu un Oscar onorific pentru întreaga carieră. A scris două volume de memorii, „Lauren Bacall by Myself”, care a fost extrem de apreciată de critici şi „Now”. În cei peste 60 de ani de carieră, Lauren Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian. Vocea ei distinctă a ajutat-o să apară în multe reclame şi spoturi publicitare.
Actriţa s-a stins din viaţă pe 12 august 2014, la vârsta de 89 de ani, în urma unui atac cerebral.
 
Sursa foto: abcnews.go.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii