Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? 11 martie este o zi pentru amintire și comemorare

ro

11 Mar, 2016 00:00 1698 Marime text
La data de 11 martie 2004, într-o zi de joi, zece bombe explodau în patru trenuri regionale, pline de pasageri care veneau din orașele din apropierea capitalei spaniole, la muncă sau la facultate, în primele ore ale dimineții.
 
Cele mai grave atentate teroriste din Spania s-au soldat cu 192 de morți și aproximativ 2.000 de răniți. 41 de persoane ce au decedat erau cetăţeni străini, dintre care 15 proveneau din România, câte cinci din Ecuador şi Peru, patru din Polonia, trei din Columbia, doi din Honduras, şi câte unul din Bulgaria, Chile, Cuba, Republica Dominicană, Guineea-Bissau, Franţa şi Maroc. Atacul s-a produs cu trei zile înainte alegerilor generale, fiind folosite 13 bombe, poliția detonând o parte din ele.
 
Astăzi, la 12 ani de la tragedia care a semănat groază și a lăsat sute de persoane afectate pe viață, o serie de evenimente organizate pe tot parcursul zilei comemorează victimele, supraviețuitorii și familiile acestora.
 
Prin amploarea lor, numărul victimelor și al tuturor celor afectați, atentatele teroriste de la Madrid din 11 martie 2004 au fost considerate cele mai grave din istoria Spaniei. 11 martie a fost de atunci desemnată Ziua europeană a victimelor terorismului.
 
Sursa foto: spaniaromaneasca.com    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii