Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 34 de ani de la moartea lui Bob Marley (video)

ro

11 May, 2015 00:00 2453 Marime text
Pe 11 mai 1981, Bob Marley, supranumit "Regele Muzicii Reggae", s-a stins din viaţă, după o luptă cu cancerul, în Miami. Avea doar 36 de ani.
 
În 1977, Bob Marley descoperă că are o rană pe piciorul drept. Crede că este de la fotbal, însă medicii au descoperit că suferea de o formă de cancer de piele. Cu o lună înaintea morţii, a primit Ordinul Jamaican de Merit. A dorit să îşi petreacă ultimele zile din viaţă în Jamaica, dar boala l-a împiedicat să ajungă în ţara natală.
 
Nesta Robert Marley, pe numele lui adevărat, a fost cântăreţ, compozitor, chitarist şi activist. La vârsta de 14 ani, a părăsit şcoala şi s-a angajat ca ajutor în atelierul unui sudor. După un început dificil, în 1975, lansează melodia "No woman, no cry", care ajunge hit. Un an mai târziu, Bob Marley părăseşte Jamaica şi se mută în Anglia, unde scoate albumele "Exodus" şi "Kaya".
 
Dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, amintim "Three Little Birds", "Could You Be Loved" şi "One Love". Albumele şi single-urile artistului s-au vândut în peste 75 milioane de copii pe plan mondial. Potrivit Wikipedia, "Legend", compilaţia de cântece ale lui Bob Marley, lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, cântăreţul a avut 11 copii, însă este posibil ca acest număr să fie mult mai mare.
 
Sursa foto: fanart.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii