Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Prima persoană din Statele Unite care a devenit miliardară din scrierea unor cărți...

ro

31 Jul, 2015 00:00 2076 Marime text
Forbes a numit-o prima persoană din Statele Unite care a devenit miliardară în urma scrierii unor cărți şi a doua cea mai bogată femeie din divertisment. Este vorba de scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter“, care, astăzi, împlineşte vârsta de 50 de ani.
 
Povestea ei de viață ar merita ecranizată, ținând cont că a trecut, în cinci ani, de la o femeie divorțată cu un copil în grijă, care trăia din ajutorul social de la stat, la o scriitoare de succes, multimilionară în lire sterline.
 
J.K. Rowling s-a născut într-un orăşel din Anglia, la data de 31 iulie 1965. Nu întâmplător ziua de naştere a lui Harry, personajul care i-a asigurat succesul, e 31 iulie. Iniţiala „K“ vine de la Kathleen, bunica scriitoarei, și a fost adăugată ulterior pentru a-i masca identitatea.
 
Când avea șase ani, a scris prima ei poveste, intitulată „Rabbit“. Cu hotărârea că vrea să devină scriitoare, își doreşte să studieze la Oxford, însă nu este admisă. J.K. Rowling a atras atenția întregii lumi odată cu apariţia cărților din seria „Harry Potter“, care s-au vândut în mai mult de 400 de milioane de exemplare.
 
La publicarea listei cu milionari, în martie 2010, Forbes a estimat averea netă la 1 miliard de dolari. Este cunoscută pentru acțiunile sale filantropice, sprijinind multe organizații caritabile.
 
Sursa foto: www.telegraph.co.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii