Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 30 iunie, unul dintre cei mai mari campioni din lumea boxului...

ro

30 Jun, 2015 09:20 2060 Marime text
Unul dintre cei mai mari campioni din lumea boxului, Mike Tyson, s-a născut pe 30 iunie, într-un cartier din Brooklyn, New York. Astăzi, împlineşte 49 de ani.
 
A copilărit într-un cartier unde infracţionalitatea era foarte ridicată. De mic a intrat în diverse găşti de cartier, iar până la vârstă de 13 ani, a fost arestat de 38 de ori. Debutează la profesionişti la vârsta de 18 ani, când îl întâlneşte pe Hector Mercedes, în Albany. Câştigă lupta prin K.O în prima repriză şi apoi urmează o serie de 28 de victorii, dintre care 26 prin K.O, 16 dintre ele obţinute în prima repriză.
 
Descoperit de legendarul antrenor de box Cus D'Amato, Mike Tyson, în perioada 1987-1990, a fost campion mondial la categoria grea, instituind un regim de teroare în ring, premiile câştigate de el ridicându-se la milioane de dolari.  
 
În ciuda carierei fabuloase care i-a generat sute de milioane de dolari, Tyson se declara falimentar în 2003, o urmare a vieţii extrasportive şi a multor excese şi achiziţii inutile.

Tyson va rămâne cunoscut pentru ascensiunea lui extraordinară în boxul profesionist, dar, în acelaşi timp, şi pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat.
 
Sursa foto:  complex.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii