Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 16 iunie, unul dintre cei mai buni rapperi din toate timpurile...

ro

16 Jun, 2015 09:43 1392 Marime text
Astăzi, 15 iunie, Tupac Shakur, considerat de mulţi ca fiind cel mai mare rapper al tuturor timpurilor, ar fi împlinit vârsta de 44 de ani.
 
Tupac s-a născut în Brooklyn, New York, iar în anul 1990, şi-a început cariera de rapper. Până la vârsta de 20 de ani, a fost arestat de opt ori.

În noiembrie 1994, în timpul unui jaf, în care hoţii au dispărut cu bijuterii în valoare de 40.000 de dolari, Tupac a fost împuşcat de cinci ori. Şi-a revenit şi a lansat cele mai bune albume ale sale. A cântat despre viaţa grea din ghetouri, rasism şi alte probleme din societate.
 
Potrivit Wikipedia, Tupac Shakur și-a început cariera de actor cu filmul „Juice", din 1992, unde a interpretat un adolescent pe nume Bishop. Un an mai târziu, a jucat în filmul „Poetic Justice", alături de Janet Jackson, apoi în „Above The Rim”, un film dramatic despre baschet, unde a interpretat rolul unui traficant de droguri.

În noaptea de şapte septembrie 1996, după ce a plecat de la un meci al lui Mike Tyson, Tupac a fost împuşcat, fiind grav rănit. După şase zile, s-a stins din viaţă, din cauza problemelor pulmonare. Corpul lui a fost încinerat, iar cenuşa aruncată în Oceanul Pacific.

Sursa foto: rollingstone.com 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii