Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? O veritabilă legendă a cinematografiei mondiale, Katharine Hepburn...

ro

12 May, 2015 00:00 1755 Marime text
Laureată a patru premii Oscar, actriţa Katharine Hepburn, o veritabilă legendă a cinematografiei mondiale, s-a născut pe 12 mai 1907.
 
Numită "actriţa tuturor timpurilor" de către Institutul American de Film, Hepburn a jucat în numeroase piese de teatru şi în peste 50 de filme. După primul ei film, "A Bill of Divorcement" , Hollywood Reporter scria: "În noaptea asta a apărut un nou star la orizont, iar numele ei este Katharine Hepburn". Rolul din "Morning Glory" i-a adus primul ei Oscar. În decursul carierei, Hepburn a primit un total de 12 nominalizări la Oscar, performanţă întrecută doar de Meryl Streep, care a fost nominalizată de 18 ori. Celor patru Oscaruri câştigate li se adaugă premiile Globul de Aur, Emmy şi César.
 
Katharine Hepburn s-a remarcat prin talent actoricesc, frumuseţe, dar şi prin trăsăturile ei contrastante. Când era dură, când tandră. Când rebelă, când pierdută în gânduri. Purta taioare şi pantaloni bărbăteşti şi a fost una dintre puţinele actriţe din vremea sa care a refuzat să dea interviuri şi să apară la diverse petreceri.
 
În 1990, a călătorit la Washington, unde a primit un premiu pentru întreaga activitate. În ultimii ani de viaţă, a mărturisit că nu are niciun regret: "Am trăit într-o libertate perfectă. Am trăit ca un bărbat. Nu aş schimba nimic din ce-am făcut".
 
Katharine Hepburn s-a stins din viaţă în iunie 2003, la Connecticut.
 
Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii