Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Jerry Seinfeld, unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood...

ro

29 Apr, 2015 14:00 1677 Marime text


Jerry Seinfeld, unul dintre cei mai populari şi de succes actori de comedie de la Hollywood, împlineşte, astăzi, 61 de ani. Faima sa se datorează în mare parte sitcom-ului „Seinfeld”, difuzat la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90. Chiar şi acum Jerry continuă să joace în spectacole de stand-up şi să participe la diverse emisiuni şi evenimente.
 
Actorul s-a născut în Brooklyn, New York. Potrivit Wikipedia, tatăl său, Kálmán, era originar din Ungaria, iar mama sa, Betty, din Siria. În „Seinfeld", Jerry interpretează o versiune caricaturizată şi semi-ficţionalizată a propriei persoane. Pentru acest rol, în 1994, a fost distins cu Globul de Aur.
 
Este singurul actor din show care a apărut în fiecare episod din cele nouă sezoane. Puţini ştiu motivul pentru care actorul a decis că cele nouă sezoane sunt suficiente: Jerry a fost inspirat de formaţia The Beatles, care s-a despărţit după nouă ani de activitate. După terminarea serialului, Seinfeld a revenit la show-urile de stand-up.
 
Jerry Seinfeld este, totodată, şi un scriitor, autorul bestseller-ului „Seinlanguage”. Romanul reprezintă o adaptare a materialui comic din serialul care l-a făcut celebru.
 
Sursa foto: indiewire.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii