Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 15 mai, Ellen Church devenea prima stewardesă din lume

ro

15 May, 2015 12:44 2078 Marime text
Pe 15 mai 1930, Ellen Church devenea prima stewardesă din lume. Primul ei zbor a durat 20 de ore, a avut 13 opriri şi 14 pasageri.
 
Meseria de însoţitor de bord era destinată, până la acea dată, exclusiv bărbaţilor. Printre rolurile lor se număra verificarea bagajelor, verificarea biletelor, servirea unor gustări şi băuturi. Abia după câţiva ani li s-a cerut stewarzilor să cunoască informaţii ce ţin de acordarea primului ajutor.
 
Ellen Church era o asistentă medicală din San Francisco care deţinea licenţă de zbor, dar nu putea practica meseria aleasă din cauza politicii discriminatorii a companiilor aeriene. Într-un final, a reuşit să îi convingă pe şefii unei companii aviatice americane să apeleze la serviciile infirmierelor pentru a-i ajuta pe clienţi să uite de frica de zbor. Ellen le-a proprus managerilor să mărească echipajul aeronavelor, introducând, pentru fiecare cursă, o însoţitoare de zbor care urma să servească pasagerii şi să ştie să ofere primul ajutor. Ideea ei a fost acceptată.

Sursa foto: teen.mthai.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii