Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incomparabilul Horia Brenciu împlinește astăzi 44 de ani

ro

27 Aug, 2016 00:28 3256 Marime text
Cunoscutul Horia Brenciu, artistul cu o voce inconfundabilă, își sărbătorește ziua de naștere astăzi. El împlinește 44 de ani.
 
Originar din Brașov, Horia Brenciu a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Academia de Teatru și Film din București și Școala Populară de Artă din orașul său. Prima apariție televizată datează din anul 1993, când, la Costinești, a participat la un concurs realizat de Televiziunea Română. După o colaborare cu postul public, a prezentat emisiuni la Antena 1, până în anul 2003.
 
În decembrie, același an, a fost angajat la TVR, unde a prezentat emisiunea Robingo până în 1998. În anul 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003. Urmează o perioadă de un an de emisiuni difuzate de postul de televiziune Național TV.
 
În 2002, Horia a format trupa HB Orchestra, proiectul său de suflet, cu care abordează genuri muzicale variate, precum pop, rock, jazz, latino, gospel sau country, interpretând atât creații proprii, cât și coveruri.
 
A fost cooptat în mai multe proiecte de dublaj animat românesc. A cântat melodia de început a serialului Aladdin, difuzat la TVR1, apoi l-a jucat pe căpitanul Slaterry din seria „Povești cu Mac-Mac” din 1998. A fost ales să îl dubleze pe Talon Labarthe, avocatul lui Skinner din celebrul film „Ratatouille”, și a făcut copiii să zâmbească vorbind ca Lovelace în „Happy Feet 2: Mumble dansează din nou”.
 
Horia Brenciu este cunoscut și din postura de jurat al emisiunii X-Factor, alături de Delia și Ștefan Bănică Jr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii