Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În urmă cu 13 ani, Andrei Pleşu a fost distins cu Premiul „Joseph-Bech”

ro

27 Apr, 2015 12:51 2034 Marime text
În urmă cu 13 ani, scriitorul Andrei Pleşu a fost distins cu Premiul „Joseph-Bech”, acordat de Fundaţia „Alfred Toepfer” F.V.S., Hamburg, Germania.
 
Andrei Pleşu este un reper al vieţii publice şi academice româneşti, critic de artă, filozof, eseist, fondator şi director al săptămânalului de cultură „Dilema”, fondator şi preşedinte al Fundaţiei „Noua Europă“.

A debutat cu eseuri de istorie şi teorie a artei („Călătorie în lumea formelor“, „Pitoresc şi melancolie“), iar ca scriitor, a înregistrat un important succes cu volumele „Minima moralia“, „Jurnalul de la Tescani“ şi „Despre îngeri“. După 1989, a ocupat funcţiile de ministru al Culturii, ministru al Afacerilor externe, membru în Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi consilier prezidenţial pentru Relaţii Internaţionale.

Printre alte opere scrise de Andrei Pleşu, se numără „Călătorie în lumea formelor“, „Pitoresc şi melancolie“, „Francesco Guardi“, „Ochiul şi lucrurile“, „Limba păsărilor“, „Note, stări, zile“, „Despre frumuseţea uitată a vieţii“.

Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii