Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMSM sărbătoreşte, pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

ro

10 Oct, 2016 00:00 3295 Marime text

 
Federaţia Mondială a Sănătăţii Mintale (FMSM) sărbătoreşte în fiecare an, pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.
 
În Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului se afirmă că: „Toate ființele umane se nasc egale în demnitate și în drepturi”. Această zi a fost stabilită în anul 1992, de către FMSM pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale.
 
Acțiunile organizate în cursul zilei de astăzi urmăresc conștientizarea, sensibilizarea și informarea populației pentru a putea ajuta aceste persoane. Tulburările mintale pot apărea în toate etapele vieții. Pe lângă factori genetici și psihici, integritatea sănătății mintale se asociază cu schimbările sociale rapide, cu nivelul stresului de la locul de muncă, excluderea socială, stilul de viață nesănătos, cu încălcările drepturilor omului.
 
La nivel mondial, milioane de oameni suferă de afecțiuni mintale, care pot bloca capacitatea omului de a se realiza și de a fi de folos comunității. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Petru Ursu 09 Oct, 2018 22:03 Vreau sa felicit FMSM cu Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale.Va doresc prosperitate si ca fiecare persoana fizica sa constientizeze cat este de importanta Sanatatea Mintala in viata fiecaruia.Va ofer tot respectul.