Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Expert al artelor marţiale, Jackie Chan...

ro

07 Apr, 2015 10:42 3842 Marime text
Jackie Chan s-a născut pe 7 aprilie 1954, în Hong Kong, în aceeaşi zi cu actorul Russel Croewe, iar astăzi, împlineşte 61 de ani.
Jackie Chan este actor, coregraf de lupte, comediant, regizor, expert al artelor marțiale şi cascador. În filmele sale, este cunoscut pentru stilul acrobatic de luptă, sincronizarea sa comică, folosirea armelor improvizate și cascadoriile sale inovative.
 
În decursul carierei, a apărut în peste 100 de filme. Chan a obținut stele pe Hong Kong Avenue of Stars și pe Hollywood Walk of Fame. Prima apariție majoră a lui Chan a fost în filmul „Snake in the Eagle’s Shadow” din 1978, care a inițiat genul de comedie kung fu. Actorul a jucat apoi în „Maestrul bețiv”, care l-a propulsat spre succesul mondial.
 
Willie Chan, care a fost managerul personal și al actorului timp de peste 30 de ani, a ajutat la lansarea lui Chan pe plan internațional. Primul său film la Hollywood a fost „Battle Creek Brawl”. La finele anilor 1980 și începutul anilor ’90, potrivit Wikipedia, Chan a interpretat roluri în mai multe continuări ale filmelor în care a jucat anterior. Dintre cele mai recente filme ale sale, amintim „New Police Story” (2004), „The Myth” (2005), „Rob-B-Hood” (2006).
 
Sursa foto: independent.ie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii