Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ernest Hemingway, laureat al Premiul Nobel pentru Literatură...

ro

21 Jul, 2015 11:49 2876 Marime text
Celebrul scriitor Ernest Hemingway s-a născut pe 21 iulie 1899, într-o suburbie a orașului Chicago, în familia unui medic. În decursul vieţii, a supravieţuit malariei, pneumoniei, hepatitei, diabetului şi chiar accidentelor de avion. 

Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. Opera sa are drept sursă o experienţă de viaţă profundă şi originală, relatând, potrivit concepţiei scriitorului, „lucrurile cele mai simple în modul cel mai simplu". Dintre principalele cărţi publicate de autor, amintim „Adio, arme” (1929), „Învingătorul nu ia nimic” (1933), „A avea şi a nu avea” (1937), „Zăpezile de pe Kilimanjaro” (1939), „Pentru cine bat clopotele” (1940), „Bătrânul şi marea” (1951).

În luna octombrie a anului 1954, Ernest Hemingway a primit Premiul Nobel pentru Literatură, „pentru măiestria artei narative, foarte recent demonstrată în «Bătrânul și marea» și pentru influența pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan”.

În dimineaţa zilei de 2 iulie 1961, scriitorul a fost găsit mort. Legiştii au constatat moartea lui la şapte dimineaţa. Martorii spun că purta unul dintre costumele lui preferate, pe care-l numea „pelerina împăratului”. La vremea respectivă, soţia lui a declarat presei că scriitorul murise în timp ce îşi curăţa puşca, iar ea s-a descărcat accidental. Ernest Hemingway şi-a trăit viaţa exploziv, lăsând în urmă un stil de scriitură inconfundabil.

Sursa foto: abcnews.go.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii