Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Charlie Chaplin, o mare stea de cinema a secolului XX...

ro

04 Mar, 2015 12:16 3017 Marime text
Charlie Chaplin, o mare stea de cinema a secolului XX şi simbolul filmului mut, la data de 4 martie 1975, a fost distins cu titlul de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham.
 
Charlie Chaplin s-a născut la Londra, pe 16 aprilie 1889, într-o familie modestă. Tatăl său era cântăreţ, şi-a părăsit familia şi a murit din cauza alcoolismului, când Charlie avea 12 ani, în timp ce mama, cântăreaţă şi actriţă, se afla mereu prin spitale, din cauza problemelor psihice de care suferea.

Hotărât să obţină succesul, Charlie Chaplin construieşte un personaj cu o costumaţie diferită pentru acea vreme: pantaloni şi ghete mari, o haina prea strâmtă, baston şi o mustaţă falsă. Personajul i-a asigurat succesul, iar până în anul 1915, devenise primul idol al cinematografiei la nivel global.

Dintre cele mai renumite filme ale sale, considerate capodopere, amintim „City Lights” („Luminile oraşului”), „Modern Times” („Timpuri noi”), „The Great Dictator” („Dictatorul”). Deşi nu avea studii muzicale, a compus muzică pentru multe dintre filmele sale cu ajutorul altor muzicieni şi compozitori.
 
Sursa foto: biography.com

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii