Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua de naştere a actriţei Emilia Popescu

ro

02 Mar, 2015 00:00 2337 Marime text
Una dintre cele mai iubite actriţe din România, Emilia Popescu, s-a născut pe 2 martie 1966, într-o familie de artişti. Mama sa a fost o talentată balerină, iar tatăl, un apreciat actor de operetă. Astăzi, actriţa împlineşte vârsta de 49 de ani.
 
De mică a dorit să se afle pe scenă, iar dorinţa sa a devenit realitate. Potrivit Wikipedia, Emilia Popescu a absolvit, în 1988, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti. A debutat în 1985, încă din timpul facultăţii, în rolul Ilincăi din filmul "Moromeţii". De asemenea, a interpretat un rol memorabil, alături de inegalabilul Florin Piersic, în piesa "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan.
 
 Pe lângă teatru şi actorie, timp de mai mulţi ani, Emilia Popescu a făcut parte din jurul emisiunii "Dansez pentru tine", unde a punctat impresia artistică a concurenţilor. Dintre filmele în care a jucat, amintim "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), "Liliacul înfloreşte a doua oară" (1989), "Divorţ... din dragoste" (1992), "Agenţia matrimonială" (2005).
 
Pe 13 decembrie 2002, alături de alţi actori, Emilia Popescu a fost distinsă cu Ordinul naţional pentru Merit în grad de Cavaler, "pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti".
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, în anul 2009, actriţa a divorţat de muzicianul Ionuţ Ştefănescu, cu care are o fiică, Maria.
 
Sursa foto: jurnalul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii